Lisen Vennesland, "Gym Tonic", @Lisen_Vennesland

Etter en lang og herlig sommerferie er vi i Sidehustlers-gjengen tilbake til hverdagen, og så godt som alle av oss er godt igang med nye spennende prosjekter allerede - både hver for oss og sammen! Dette samtidig som vi forsøker å sjonglere andre jobber og familieliv ved siden av. Det er jo det navnet vårt hentyder til. Denne nettsiden er en side hustle, et sideprosjekt som vi driver med oppå alt det andre som fyller våre nokså ordinære hverdagsliv. Iblant lurer vi på om vi ikke har tatt oss vann over hodet, for det kan jo bli litt mye å skulle rekke over til tider. Derimot ender vi alltid opp med å konkludere at det er verdt det. Å ta seg tid til å dyrke lidenskapen sin oppleves som et herlig avbrekk fra en travel hverdag. Å være kreativ og skape gir den energien vi behøver for å orke med det andre. Jeg liker godt det engelske sitatet: "The creative adult is the child who survived". På norsk blir det vel noe sånt som: "Den kreative voksne er barnet som overlevde". Og er det noen som virkelig har beholdt barnet i seg, så er det uten tvil det nyeste tilskuddet i gjengen vår, kunstneren Lisen Vennesland fra Kristiansand. Lisens fargerike illustrasjoner har krydret opp vår Instagram-feed en lang stund allerede, så det er med stor glede og en aldri så liten dose med stolthet at vi lanserer hennes prints i nettbutikken vår denne høsten! En tilsynelatende lett og leken overflate til tross - den som tar seg tid til å titte nærmere, vil raskt oppdage at det skjuler seg en alvorlig tematikk bak Lisens arbeider. Kanskje er det derfor vi liker henne så godt! Det å bruke humor som en innfallsvinkel til å sette livets vanskeligere sider i fokus er noe Lisen gjør helt bevisst. Humor har nemlig den unike egenskapen å ufarliggjøre. Som Lisen selv sier. Iblant er hun redd for at hun har vært for "drøy" (selv ville jeg nok heller ha beskrevet det som å være ærlig), men det er også alltid da at hun får flest positive tilbakemeldinger. Noe sier oss at Lisen er på rett vei! Du finner henne på Instagram som @Lisen_Vennesland og skal nok bli godt kjent med henne gjennom denne nettsiden også de neste månedene!

Lisen Vennesland, "Anxiety", @Lisen_Vennesland

Alvor preget også FNs seneste klimarapport i aller høyeste grad. Om noen fortsatt skulle være i tvil - planeten vår lider og umiddelbar handling kreves NÅ. Jeg sto på kjøkkenet og hørte på radioen og kom umiddelbart til å tenke på vår Nicolettas "A-mare" (eller "Havet i mitt hjerte" som vi har valgt å døpe den på norsk). "A-mare" er et italiensk ordspill, satt sammen av "Amore" (kjærlighet) og "Mare" (havet), som viser til kunstnerens kjærlighet for sjøen etter å ha vokst opp i Puglia, Italias hæl, med Adriaterhavet på den ene siden og Middelhavet på den andre. Jeg vet ikke om Nicoletta hadde klimakrisen i tankene da hun tegnet denne illustrasjonen, men for meg blir det nesten umulig å ikke sette den inn i sammenheng med de store konsekvensene som klimaendringene har plante- og dyrelivet i havene våre. Ved å fargelegge et menneskelig hjerte i havets blåe og turkise fager gir kunstneren en stille kommentar til menneskets tette forbindelse til havet og naturen. (Akk, må vi finne tilbake til den!) Forutenom her på Sidehustlers, er Nicoletta å finne på Instagram som @nicolettas_drawings - og det er bare å følge med en gang, for er det noe denne dama kan, så er det virkelig å tegne!

Nicoletta Notaristefano, "A-mare", @nicolettas_drawings

Det er ikke tvil om at klimakrisen skaper grobunn til bekymringer. Da er det godt at det finnes ildsjeler der ute som forsøker å gjøre noe med saken! Syersken blant oss, Esju, er selv brennende opptatt av klima og miljø, og er en stor forkjemper for grønne løsninger i hverdagen! Fra symaskinen tryller hun frem både det ene og det andre som kan hjelpe oss alle til å leve mer bærekraftig! Bruker du bomullsdotter som må kastes når du vasker av deg øyesminke om kvelden? Jeg også, men la oss slutte med det og heller ta i bruk Esjus vaskbare sminkepads! Hjemmelaget mat kan transporteres på en mye finere og miljøvennlig måte ved å bytte ut plastfolie med Esjus vakre bolletrekk. Fyll frukt og grønnsaker i små fargerike snackposer og putt dem ned i matboksen til barna. Esjus vakre nett og vesker med "kaffelommer" er perfekt for butikken! Selv er jeg ikke alltid så flink til å huske på de små, men viktige endringene vi selv kan gjøre i våre liv, men Esju har inspirert meg til å ta tak! Bli inspirert du også og følg Esju på Instagram som @MadebyE7

Vaskebare bolletrekk, @MadebyE7

Her hjemme går det mot stortingsvalg og uavhengig av hvilket parti du skal stemme på, kan det jo være gøy å varme opp til valgdagen med et gjensyn av våre Erna motiver fra våren! Eller kanskje har kaffedrikkende og trøtte mødre en viss gjenkjennelsesfaktor hos deg nå som hverdagen plutselig kom tilbake igjen litt for raskt? Mulig du dagdrømmer om en tur til Paris etter alle månedene hjemme? Da skal du ta en titt blant postkortene og notatbøkene våre. Disse var populære da de først kom, men vi har noen igjen til den som er rask. Det er undertegnede som står bak disse illustrasjonene og du er også hjertelig velkommen til å følge meg på min egen konto @elfridsdrawings

Elfrid Stabellini, "Landmoderen", @elfridsdrawings

Da gjenstår det vel ikke noe annet enn å ønske deg som følger oss en riktig god høst! Vær kreativ, le masse, keep calm and eat sushi! Elfrid


Skolen har starta igjen! Og hva skal man finne på av "noe godt attåt" i matboksen? Den norske matpakka er noe for seg selv og har hatt en utvikling de senere årene. Og hva har hjulpet meg i denne utviklingen? Snackposen! Den har vært en superhelt når det kommer til å få ungene til å synes matpakka er fristende!Som sagt, i denne uken har de fleste av våre barn startet opp sitt nye skoleår. Det har nok vært mye glede og spenning og kanskje noen som har gruet seg litt. For oss foreldre betyr denne tilbakevendingen til skolehverdagen mange ting, men spesielt en ting er liksom "THE THING" og det er vår kjære matpakke. Det er noe med den norske matpakken, som har fulgt generasjoner, og som er hot topic til og med politisk. men det skal vi ikke begi oss innpå nå.


Men, matpakke i dag er noe annet enn matpakke da jeg vokste opp. For vi alle har vel vage minner om tørre brødskiver med litt svett ost. Men de siste årene derimot, så har man sett de største kunstverk av noen matpakker! Jeg kan fortelle at da eldste mann begynte i barnehagen, så syntes jeg det var veldig gøy å lage matpakke. Jeg lagde brødskiver, kuttet ut med figurformer. Jeg kuttet gulrøttene og eplene om til drager, sopp, angry bird (don't ask) og ja.. you name it. Og jeg elsket det! Synes det var super gøy, og en gyllen mulighet for meg å utfolde meg kreativt. Men nå snart 10 år etter, må jeg innrømme at der er jeg ikke lenger. Med nå to barn, en jobb som krever at jeg er på plass til kl.08.00, så er det null sjans i havet at noen får gulrøtter utformet som drager i matboksen. Har verken lyst eller ork! Jeg tenker all ære til de mammaene som orker og synes dette er gøy fortsatt. Kos dere! For oss mammaer som ikke lenger orker, vet dere hva? Det er helt greit det også! For det viktigste er jo faktisk at man sender med en sunn og god matpakke, og ikke at den nødvendigvis skal se ut som roseslott og med fyrverkeri hver gang. Og om den en gang i blant ikke er veldig sunn, så gjøre ikke det noe heller, så lenge den er god og blir spist! Så det er her man kan være kreativ i snackposen vet dere!
Snackposene er sydd i stoff som er vanntett. Perfekt om man skal ha oppi fruktbiter som avgir litt saft feks. Disse søte og veldig smarte vaskbare snackposene kan du så klart få kjøpt inne i shopen vår. Det kommer snart også nye mønstre på de!


Helt til slutt, vil jeg bare si at jeg er veldig glad i Blime sangen fra 2019 med Stina Talling, hvor hun synger "Sammen kan vi være perfekt uperfekt. Verden e det vi gjør den til". For det gjelder matpakke og det gjelder alt annet i verden også!


~Esju~

  • Elfrid


Møt Lisen, en av våre personlige favoritter på Instagram og det siste tilskuddet inn i den lille Sidehustlers gjengen vår! Snart vil Lisens nydelige bilder være å finne i nettbutikken vår og vi gleder oss masse! Mens vi venter på det, har vi tatt oss en liten prat med Lisen for å bli litt bedre kjent med henne, og ikke minst få presentert henne for de fine følgerne våre. Vi er ganske sikre på at dere kommer til å like Lisen like godt som vi gjør!

Hei Lisen! Hyggelig å se deg! Vi har fulgt deg en stund på Insta og er store fans av deg! Synes det er så veldig hyggelig at du vil starte å selge produktene dine på Sidehustlers.no! Gleder oss veldig til det! For de som ikke kjenner deg fra før, kan du si noen ord om hvem du er, hvor du kommer fra og hva du driver med?

Hallo, og tusen takk for det! Jeg gleder meg veldig til å bli en del av Sidehustlers. Jeg er over 30 - mer sier jeg ikke! Jeg kommer opprinnelig fra Lillesand, men har bodd i Kristiansand de siste 15 årene. Har en datter på 8 år. I dag jobber jeg deltid som journalist/kronikkforfatter/illustratør i Tvende Media. Før det har jeg jobbet med alt fra å drive klesbutikk, være medisinsk sekretær og jobbe med telefonsalg. Jeg har trivdes periodevis i hver jobb, men alltid følt at noe manglet. I februar i år våknet jeg bare opp en dag og bestemte meg for at dette var dagen jeg skulle starte for meg selv!


Gøy! Vi synes det er skikkelig kult med folk som våger å satse! Derimot vet vi at det ikke bare er en dans på roser. Hvordan har det vært for deg å starte opp for deg selv?

Jeg startet for meg selv uten noen forkunnskaper. Veien blir til mens man går. Man burde kanskje hatt en plan, men det var så mange spørsmål jeg har fått underveis som jeg aldri en gang hadde tenkt på. Om jeg hadde visst om alle utfordringene jeg skulle møte på under oppstarten av egen bedrift, så vet jeg ikke om jeg hadde turt å starte engang. Derfor er mitt beste tips å bare starte. Prøve og feile.


Du er jo en veldig dyktig tegner! Har dette alltid vært en interesse du har hatt, eller hvordan kom det seg at du startet med dette?

Jeg har alltid vært kreativ og likt å tegne. For noen år siden så kjøpte jeg en ipad, kun for å kunne ta i bruk tegneprogrammet Procreate. Ideen om å kunne gjøre «alle» kreative ting på ett sted var veldig fristende for meg. Det var slik jeg begynte med digital kunst.


Illustrasjonene dine er fulle av både sjarm og humor. Kan du si noe om hva som inspirerer og motiverer deg? Vi liker spesielt godt "Hello, my name is anxiety" Kan du si noen ord om den?

Det er ingen hemmelighet at jeg har slitt litt med angst de siste åra. Det er her jeg har hentet inspirasjonen til «Hello, my name is anxiety». Dette var originalt en tekst jeg skrev på norsk og som er postet i Sørlandsavisen og også på Mental Helse sin blogg. Det er kanskje rart å si at angsten inspirerer meg, men noen ganger gjør den det slik som med denne teksten og illustrasjonen.

Jeg liker å bruke humor og ironi i illustrasjonene mine og tenker at det må jo være flere der ute som har de samme rare tankene som jeg mange ganger har.Vil du si at du har et budskap du ønsker å få frem gjennom kunsten din?

Jeg liker at jeg med humor kan være med å sette fokus på psykisk helse. Jeg mener at humor er en god medisin og at «alt» kan og bør tulles litt med. Det er mange ganger jeg tenker at «nå har jeg postet noe alt for drøyt, dette blir ikke godt tatt i mot». Utrolig nok er det disse postene som gir best tilbakemelding.


Hva vil du si til andre kunstnerspirer der ute som har en drøm om å starte opp for seg selv?

Ikke tenk så mye, bare gjør det. Etter jeg startet for meg selv har jeg brukt Instagram aktivt for å markedsføre meg. Mitt inntrykk er at folk i kunstmiljøet er svært hjelpsomme. Det vil alltid være noen du kan rådføre deg med å spørre om hjelp.


Og sist men ikke minst, hvor kan vi følge deg?

Dere kan følge meg på min hjemmeside www.lisenven.com og på instagram. Der er jeg @lisenven.


BLOG