• Elfrid

"Å bare være" - Årets Hegeprosjekt


"Å bare være" Tre små ord som er så viktige. Noe vi kanskje glemmer i en hverdag full av ting på programmet. Kanskje på vei mot store mål. Kanskje mens vi venter på at alt skal bli bedre. Å bare være. Det kan vi få til akkurat nå. Bare et lite minutt. Kjenne på følelsen. Mange som blir syke forteller om behovet for å LEVE mer AKKURAT NÅ. Noen forklarer at fargene blir klarere, luktene blir sterkere, følelsen av tilstedeværelse blir større. Ved å legge merke til de små tingene vi har rundt oss hele tiden. Og jeg tenker at vi trenger en påminnelse om det alle sammen. Derfor har jeg laget dette bildet der en voksen holder et barn i hver hånd. Barn er de beste til Å BARE VÆRE. De er eksperter på å leve NÅ.

Hei der! Så var vi et godt stykke inn i oktober allerede, og årets Hegeprosjekt er i gang for fullt! Husker du at jeg skrev om det i fjor? Hvert år selger billedkunstneren Hege Holen Paulsrud fra Bardufoss et bilde (eller en serie flere bilder) til inntekt for Kreftforeningen. I sitatet over beskriver hun årets bilde «Å bare være». I år som i fjor, tok jeg meg en liten prat med Hege, for å høre mer om dette initiativet, som nå like mye er blitt til en tradisjon. I år er faktisk syvende året på rad at kunstneren samler inn penger til kreftsaken. Hvordan startet så det hele? Jeg spurte Hege, og her er hva hun fortalte meg: "Jeg startet Hegeprosjekt i 2013, noen år etter at min venninne Anette døde av kreft. Våre døtre var begge to tre år gamle den gangen, og det gjorde så uendelig vondt å se en liten jente miste mammaen sin. Lenge følte jeg meg maktesløs. Det er så vondt å ikke kunne gjøre noe som helst for å hjelpe i en så meningsløs og forferdelig trist situasjon! I 2013 la jeg ut et bilde med en utfordring til folk. Jeg spurte om de ville hjelpe meg å samle inn 10.000 kroner ved å kjøpe 100 bilder for 100 kroner. Og jeg var veldig usikker på om jeg fikk solgt ett eneste bilde. Det ble til 82.000 kroner på to uker, og dermed var Hegeprosjektet skapt! Siden har jeg kunnet gi 3.6 millioner kroner til Kreftforeningen, kun på grunn av et bildevalg i oktober hvert år." "Hege, det er jo helt fantastisk flott, og en veldig rørende og fin historie! I år falt altså valget på bildet «Å bare være». Men slik jeg har forstått det, har du flere godsaker til oss, som vi kan kjøpe. Stemmer ikke det?"

"Jo. I tillegg til årets bilde, selger jeg i år en samlepakke med de tidligere bildene. Den består av sju bilder som alle har samlet inn masse penger til kreftforskning under de forrige oktobermånedene. I år kan du altså kjøpe alle bildene samlet, og også her gis alle pengene til Kreftforeningen."

"Supert, de er jo alle så fine, så det at man nå kan sikre seg alle, det er jo helt genialt! Men Hege, si meg, hvordan har det egentlig gått med aksjonen så langt i år? Fortsetter den positive trenden fra de forrige årene?"

"Jo du. Nå skal du høre! Hegeprosjekt 2019 har fått en pangstart! Over 200.000 kroner de første to døgnene, og pengene strømmer inn! Jeg er så rørt og takknemlig, det er helt fantastisk at så mange vil være med meg på dette lille, private kjøkkenbordsprosjektet. Jeg får så troen på folk, tenk at vi får til å samle inn så masse penger til en god sak ved å gi litt hver."


Sjekk ut Heges nettsider for å lese mer om aksjonen og sikre deg årets bilde eller samlepakken. Og om du skrur på NRK ikveld, så vil du kunne se henne der.


0 comments

Recent Posts

See All