• Elfrid

Hils på Nicoletta!NICOLETTA NOTARISTEFANO Fra Puglia (Italia). Bosatt i Høvik, Bærum Samboer til Nikolai, mamma til David 5 år Jobber på Roseslottet i Holmenkollen, Oslo Elsker å tegne og har tegnet hele livet

Hurra! Vi har fått nok en fantastisk sidehustler med oss på laget. Si hei til Nicoletta, en solstråle fra Italia, som er helt brilliant god til å tegne. Vi er uendelig glade over å få henne med her, og skikkelig stolte av å kunne vise frem fire nye illustrasjoner av Nicoletta i butikken vår. Ta en titt og bestill deg et eksemplar her. Vi tok en liten prat med Nicoletta for å bli litt bedre kjent med henne og for å høre mer om hvordan det har seg at hun er blitt så dyktig til å tegne. Hei Nicoletta! Hyggelig å se deg! Vi er virkelig så glade for at du vil være med på Sidehustlers.no. Kan du ikke si litt mer om hvem du er, hvor du kommer fra og hva du jobber med? Hei! Jeg heter Nicoletta, er 33 år gammel og kommer fra Puglia i Sør-Italia. De siste 6 årene har jeg bodd i Norge, og for øyeblikket jobber jeg på Roseslottet, en kunstinstallasjon av Vebjørn og Eimund Sand. Jeg elsker jobben min, for den lar meg være i kontakt med både kunst og natur, slik at jeg får massevis av inspirasjon i løpet arbeidsdagen min! Kan du si noen ord om interessen din for tegning? Har du alltid tegnet eller hvordan hadde det seg at du startet med det?

Tegning er verdenen min, der jeg finner meg selv. Når jeg sammenlikner gamle tegninger med de jeg nylig har laget, ser jeg min indre vekst. Jeg har tegnet hele livet mitt, takket være moren min. Hun har fortalt meg at da jeg var 3 år, så hatet jeg å gå i barnehagen. Etter noen dramatiske måneder, bestemte hun seg tilslutt for å ha meg hjemme hos seg selv. Mens hun tok vare på huset, brukte jeg tiden til å tegne. Hele dagen, tegnet jeg. Moren min er maler, så jeg antar at det også er i mitt DNA.

Tegningene dine er skikkelig fine, og du er jo svært dyktig teknisk. Hvor lærte du å tegne slik? Tusen takk! :) Som jeg sa, har jeg altså tegnet siden jeg var 3 år, og mange timer hver dag også. Du forstår, jeg vokste opp uten leker, for familien min hadde ikke råd til det. Slik ble istedenfor tegning favorittaktiviteten min etter skolen. Da jeg ble 14 år, startet jeg på kunstskole, og der utviklet jeg ferdighetene mine videre. Hva er drivkraften din? Hva motiverer deg? Ønsker du å uttrykke noe med tegninene dine? Min største motivasjon er ideen om å bli bedre i det jeg driver med. Jeg utfordrer ofte meg selv med kompliserte tegninger, fordi jeg liker den mentale prosessen som følger med en slik utfordring, veksten i prosessen. Noen ganger har jeg lyst til å tegne, andre ganger trenger jeg å tegne. Det er derfor jeg tegner - aller mest for meg selv egentlig. Samtidig så liker jeg å tenke at tegning kan uttrykke følelsene mine ovenfor de som ser på dem også. Og jeg håper at jeg klarer å kommunisere noe fra sjelen som ord ikke kan få frem.

Vi har hørt deg si flere ganger at du elsker å tegne. Hvorfor elsker du det så mye? Jeg elsker det, for når jeg holder en blyant foran et hvitt papir, så føler jeg meg helt fri. Det er kun mine regler som gjelder - min smak, mine avgjørelser. Ingen andre får ha noe å si! Og når jeg er ferdig, kjenner jeg meg komplett. Mellom livets opp- og nedturer, finner jeg min indre ro i å tegne.1 comment