• Elfrid

Møt Lisen!Møt Lisen, en av våre personlige favoritter på Instagram og det siste tilskuddet inn i den lille Sidehustlers gjengen vår! Snart vil Lisens nydelige bilder være å finne i nettbutikken vår og vi gleder oss masse! Mens vi venter på det, har vi tatt oss en liten prat med Lisen for å bli litt bedre kjent med henne, og ikke minst få presentert henne for de fine følgerne våre. Vi er ganske sikre på at dere kommer til å like Lisen like godt som vi gjør!

Hei Lisen! Hyggelig å se deg! Vi har fulgt deg en stund på Insta og er store fans av deg! Synes det er så veldig hyggelig at du vil starte å selge produktene dine på Sidehustlers.no! Gleder oss veldig til det! For de som ikke kjenner deg fra før, kan du si noen ord om hvem du er, hvor du kommer fra og hva du driver med?

Hallo, og tusen takk for det! Jeg gleder meg veldig til å bli en del av Sidehustlers. Jeg er over 30 - mer sier jeg ikke! Jeg kommer opprinnelig fra Lillesand, men har bodd i Kristiansand de siste 15 årene. Har en datter på 8 år. I dag jobber jeg deltid som journalist/kronikkforfatter/illustratør i Tvende Media. Før det har jeg jobbet med alt fra å drive klesbutikk, være medisinsk sekretær og jobbe med telefonsalg. Jeg har trivdes periodevis i hver jobb, men alltid følt at noe manglet. I februar i år våknet jeg bare opp en dag og bestemte meg for at dette var dagen jeg skulle starte for meg selv!


Gøy! Vi synes det er skikkelig kult med folk som våger å satse! Derimot vet vi at det ikke bare er en dans på roser. Hvordan har det vært for deg å starte opp for deg selv?

Jeg startet for meg selv uten noen forkunnskaper. Veien blir til mens man går. Man burde kanskje hatt en plan, men det var så mange spørsmål jeg har fått underveis som jeg aldri en gang hadde tenkt på. Om jeg hadde visst om alle utfordringene jeg skulle møte på under oppstarten av egen bedrift, så vet jeg ikke om jeg hadde turt å starte engang. Derfor er mitt beste tips å bare starte. Prøve og feile.


Du er jo en veldig dyktig tegner! Har dette alltid vært en interesse du har hatt, eller hvordan kom det seg at du startet med dette?

Jeg har alltid vært kreativ og likt å tegne. For noen år siden så kjøpte jeg en ipad, kun for å kunne ta i bruk tegneprogrammet Procreate. Ideen om å kunne gjøre «alle» kreative ting på ett sted var veldig fristende for meg. Det var slik jeg begynte med digital kunst.


Illustrasjonene dine er fulle av både sjarm og humor. Kan du si noe om hva som inspirerer og motiverer deg? Vi liker spesielt godt "Hello, my name is anxiety" Kan du si noen ord om den?

Det er ingen hemmelighet at jeg har slitt litt med angst de siste åra. Det er her jeg har hentet inspirasjonen til «Hello, my name is anxiety». Dette var originalt en tekst jeg skrev på norsk og som er postet i Sørlandsavisen og også på Mental Helse sin blogg. Det er kanskje rart å si at angsten inspirerer meg, men noen ganger gjør den det slik som med denne teksten og illustrasjonen.

Jeg liker å bruke humor og ironi i illustrasjonene mine og tenker at det må jo være flere der ute som har de samme rare tankene som jeg mange ganger har.Vil du si at du har et budskap du ønsker å få frem gjennom kunsten din?

Jeg liker at jeg med humor kan være med å sette fokus på psykisk helse. Jeg mener at humor er en god medisin og at «alt» kan og bør tulles litt med. Det er mange ganger jeg tenker at «nå har jeg postet noe alt for drøyt, dette blir ikke godt tatt i mot». Utrolig nok er det disse postene som gir best tilbakemelding.


Hva vil du si til andre kunstnerspirer der ute som har en drøm om å starte opp for seg selv?

Ikke tenk så mye, bare gjør det. Etter jeg startet for meg selv har jeg brukt Instagram aktivt for å markedsføre meg. Mitt inntrykk er at folk i kunstmiljøet er svært hjelpsomme. Det vil alltid være noen du kan rådføre deg med å spørre om hjelp.


Og sist men ikke minst, hvor kan vi følge deg?

Dere kan følge meg på min hjemmeside www.lisenven.com og på instagram. Der er jeg @lisenven.


0 comments